GYIK
Milyen adatokat kérhet a GPS készülék/szoftver a mAXI-NET csatlakozáshoz?

IP cím: a rendszer egyedi hálózati azonosítója. mAXI-NET esetében: ntrip.axial.hu

Port: 2101

Mountpoint: kapcsolódási pont, ami attól függően, hogy milyen műholdrendszerrel dolgozik az eszköz, lehet AUTOSWITCH (GPS és GLONASS adatokkal) illetve lehet AUTOSWITCH-GPS (csak GPS adatokkal)

Mobilszolgáltató: Telekom/Telenor/Vodafone

Mobilszolgáltató APN: a mobil kapcsolatok hálózati elérési útvonala, mobilszolgáltatónként eltérő, függ milyen szolgáltató kártyája van használatban. Telekom esetében internet, Telenor esetében net, Vodafone esetében internet.vodafone.net

Felhasználó: az RTK szolgáltató által kiadott felhasználónév

Jelszó: az RTK szolgáltató által kiadott jelszó

Van-e területi korlát a korrekció felhasználásában?

A mAXI-NET Központ által előállított RTK korrekciók felhasználásával Magyarország egész területén valós idejű helymeghatározást lehet végezni.

A korrekciós jel mobilhálózaton keresztül jut el a felhasználó eszközéhez. Mi segít kiválasztani, hogy melyik mobilszolgáltató megfelelő számomra?

Első körben az egyes mobilszolgáltatók lefedettségét az alábbi helyen lehet megtekinteni:
-Telekom
-Telenor
-Vodafone

Másodsorban az automata kormányzási rendszerek maximális kiszolgálása érdekében 2 db SIM kártya kezelésére alkalmas (két mobilszolgáltató rendszeréhez csatlakozó) modemet használunk. Egyidőben vizsgálja az eszköz a két mobilszolgáltató GPRS hálózatát és amelyik elérhető, arra vált át automatikusan.

Milyen szabványt támogat a mAXI-NET RTK rendszer?

A nemzetközi RTCM jelformátumot, melyet jellemzően minden precíziós GPS készülék fel tud használni. A korrekciók az RTCM szabvány GPS, vagy GPS+GLONASS adataival továbbítodnak a felhasználók felé.