Hírek
 • Ugrásszerűen nő az okos mezőgépek piaca
  Ugrásszerűen nő az okos mezőgépek piaca
  2017 / 06 / 19

  Húsz milliárd dollárral bővülhet az okos mezőgépek piaca 2024-ig egy friss piaci elemzés szerint. A mezőgazdasági géppiac bővülésére globálisan is komoly hatást gyakorol a precíziós gazdálkodás terjedése.

 • Precizitás az iskolapadban
  Precizitás az iskolapadban
  2017 / 05 / 09

  Az AXIÁL Kft-nél nagy hangsúlyt fektetünk a megszerzett tudás és tapasztalat továbbadására, a fiatalok bevonására a mezőgazdaságba és az ebben az ágazatban használatos technológiai újdonságok megismertetésére.

 • Szántóföldi növénytermesztés GPS eszközökkel, hatékonyan
  Szántóföldi növénytermesztés GPS eszközökkel, hatékonyan
  2017 / 04 / 07

  Charles Darwin a természetes szelekció kapcsán leírja, hogy e folyamat végén a „legalkalmasabbak” maradnak fenn. 1859-ben tett megállapítása azóta is érvényes, sőt nemcsak az élővilágra, hanem sokkal tágabb értelemben is helytálló a mai napig.

 • Az adatgyűjtést és -felhasználást még erősíteni kell a precíziós gazdálkodásban
  Az adatgyűjtést és -felhasználást még erősíteni kell a precíziós gazdálkodásban
  2017 / 02 / 20

  Nagyon sok adat keletkezik a precíziós gazdálkodás során, és egyáltalán nem biztos, hogy ezekből hasznos információ lesz. Pedig ha nekiveselkednénk a feldolgozásuknak, komoly összefüggéseket lehetne feltárni, így jó stratégiai döntéseket hozni.

 • Az agráriumban is megtérül a korszerű technológia
  Az agráriumban is megtérül a korszerű technológia
  2017 / 02 / 13

  Az Agroinform.hu szervezésében február 22-én rendezik meg Budapesten, a Hotel Aquaworldben a 3. PREGA konferenciát és kiállítást, amelynek az AXIÁL Kft. aranyfokozatú támogatója. A közelgő esemény alkalmából az újság Harsányi Zsolttal beszélgetett.

 • Fontos egy másodperc!
  Fontos egy másodperc!
  2016 / 12 / 16

  Gondolná, hogy kellemetlenséget okozhat egyetlen ráadás másodperc? Ha gazdaságában Ön is használ GPS-eszközt feltétlen olvassa el rövid cikkünket!

 • Nagy Topcon sorvezető akció!
  Nagy Topcon sorvezető akció!
  2016 / 12 / 06

  Egyenes soron szeretne dolgozni, ha eljön a tavaszi munkák ideje? Vagy már megtapasztalta a sorvezetés előnyeit, és komolyabb eszközre váltana? Most szezon előtt, jelentős kedvezménnyel kínáljuk partnereink számára Topcon sorvezetőinket.

 • In Vino Veritas – borban és Topconban az igazság
  In Vino Veritas – borban és Topconban az igazság
  2016 / 12 / 02

  Borban az igazság, tartja a mondás. Előfordult már Önnel is, hogy egy fárasztó napot követően, belekortyolva kedvenc borába, hátradőlve, csak annyit nyugtázott, hogy ez a pillanat a nap fénypontja?

 • Újabb bázisállomással bővült a mAXI-NET hálózata
  Újabb bázisállomással bővült a mAXI-NET hálózata
  2016 / 11 / 22

  Az AXIÁL Kft-nél kiemelt szempont partnereink elégedettsége. Ennek megfelelően ismét fejlesztettük mAXI-NET hálózatunkat, az egész ország területén elérhető, gép- és eszközfüggetlen, ± 2,5 cm pontosságú RTK korrekciós rendszerünket.

 • Centiméteres pontosság
  Centiméteres pontosság
  2016 / 11 / 14

  Tud ugyanolyan rendet képezni egy képzett, motivált dolgozó, mint egy automatikus kormányzási rendszer? És mekkorák a rendképzés pontatlanságai nagy munkaszélességnél? A Német osnabrücki főiskolán ezekre a kérdésekre keresték a pontos választ.

 • Precíziós eszközök a gyümölcstermesztésben
  Precíziós eszközök a gyümölcstermesztésben
  2016 / 10 / 28

  Amikor a precíziós gazdálkodásról beszélünk, sokaknak csak az automata kormányzás és a különböző munkagépvezérlések jutnak eszükbe. Legtöbben csak a szántóföldi gazdálkodás keretében gondolkoznak „precízen”.

 • Miért kell most dönteni a precíziós technológia mellett?
  Miért kell most dönteni a precíziós technológia mellett?
  2016 / 10 / 14

  Az egyre inkább fokozódó piaci verseny és a változó támogatási rendszer miatt fontos, hogy növeljük termelési hatékonyságunkat. Cikkünkből kiderül, hogy a precíziós eszközök hogyan lehetnek ebben segítségünkre!

 • Ez történt a I. Smart Farm konferencián
  Ez történt a I. Smart Farm konferencián
  2016 / 10 / 07

  Bezárta kapuit a X. Kaposvári Állattenyésztési Napok. A négy napos agrárrendezvény az ország minden tájáról vonzotta az érdeklődőket. Ráadásul a kiállítás keretein belül hagyományteremtő szándékkal életre hívták az I. Smart Farm konferenciát is.

 • Vásárlás előtt érdemes tesztelni!
  Vásárlás előtt érdemes tesztelni!
  2016 / 10 / 04

  Tudta, hogy a Topcon automata kormányzási rendszer tesztelhető vásárlás nélkül is? A teszt idejére az eszközöket és a mAXI-NET RTK hozzáférést díjmentesen biztosítjuk, csak a beszerelés díja fizetendő, melyet vásárlás esetén nem kell újból megfizetni.

 • SMART FARM konferencia
  SMART FARM konferencia
  2016 / 09 / 02

  A Magyar Mezőgazdaság Kft. és a Kaposvári Egyetem szervezésében, a X. Jubileumi Kaposvári Állattenyésztési Napok nyitónapján első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal megrendezésre kerül a SMART FARM – Precíziós Mezőgazdasági konferencia.

 • A Topcon cég bemutatása
  A Topcon cég bemutatása
  2016 / 07 / 29

  Cikksorozatunk aktuális számában egy rövid történelmi áttekintést kívánunk adni a Topcon cégről, amely bemutatja, hogy honnan nőtte ki magát napjainkra a precíziós technológiák piacvezetői közé tartozó japán nagyvállalat.

 • Speciális feladatra hivatott
  Speciális feladatra hivatott
  2016 / 07 / 26

  Még májusban látogattuk meg a magyarországi vetőmagpiac meghatározó szereplőjét, a KWS Magyarország Kft.-t, Békés megyei telephelyén. Kreisz György kísérletvezetőt és Vandlik Gábor gépkezelőt kérdeztük, miért a Topcon rendszert választották.

 • Új bázisállomásokkal bővült a mAXI-NET hálózata
  Új bázisállomásokkal bővült a mAXI-NET hálózata
  2016 / 07 / 14

  Az AXIÁL Kft-nél mindig is kiemelt szempont volt a termék- és szolgáltatás-fejlesztés, partnereink elégedettsége. Ennek megfelelően ismét továbbfejlesztettük mAXI-NET hálózatunkat, az egész ország területén elérhető RTK rendszerünket.

 • Precíz gazdák figyelem!
  Precíz gazdák figyelem!
  2016 / 07 / 06

  Júliustól precíziós gazdálkodással kapcsolatos cikksorozatot indítunk rendszeres hírlevelünk részeként. A cikkeket a minden héten, csütörtökön kiküldésre kerülő AXIÁL Hírlevélben, illetve az Axial.hu, valamint a Maxinet.hu weboldalakon jelentetjük meg.

 • Hozamtérképezés – A precíziós gazdálkodás alapja?
  Hozamtérképezés – A precíziós gazdálkodás alapja?
  2016 / 06 / 29

  A precíziós gazdálkodás alapját vitathatatlanul a megművelt területeink betakarításkor elvégzett hozamadatok vizsgálata adja meg. Mára ez a technológia gépfüggetlenül elérhető a Topcon jóvoltából!

 • Topcon vezérelte permetezés bemutató
  Topcon vezérelte permetezés bemutató
  2016 / 06 / 10

  Rövid gépbemutatón tekinthették meg az érdeklődők, miként dolgozik a három csúcstechnika a permetezésben. A hírre kattintva a Fendt, a Horsch és a Topcon rendszer sikeres hármasáról olvashatnak.

 • Precíziós mezőgazdaság: nem lehet megúszni nélküle
  Precíziós mezőgazdaság: nem lehet megúszni nélküle
  2016 / 06 / 07

  A precíziós mezőgazdaságban rejlő lehetőségeket és a hazai helyzetképet mutatták be az IVSZ és az MTA június 2-i konferenciáján. Az alábbiakban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara összegzését olvashatják az eseményről.

 • Ma adat, holnap haszon
  Ma adat, holnap haszon
  2016 / 04 / 15

  Térképezze fel hozamadatai segítségével területeit, és váltsa profitra! 2016-ra új termékkel bővült a Topcon termék palettája: Gépfüggetlen hozamtérképezéssel.

 • Váltson TOPCON-ra!
  Váltson TOPCON-ra!
  2016 / 03 / 02

  Cserélje le az évekkel ezelőtt nálunk vásárolt Trimble Ez-Guide 250-es sorvezetőjét bővíthető TOPCON eszközökre, melyet most akár teljes értékben jóváírunk! – hangzik el az AXIÁL februári és márciusi Alkatrész Akció című kiadványában.

 • A bajai központi szerveren informatikai karbantartás várható
  A bajai központi szerveren informatikai karbantartás várható
  2016 / 02 / 19

  Tisztelt Partnereink!
  Tájékoztatjuk a mAXI-NET RTK rendszerhez kapcsolódó felhasználóinkat, hogy a bajai informatikai rendszerünkön karbantartást végzünk.

 • Egyre nő a smart farmok száma
  Egyre nő a smart farmok száma
  2016 / 02 / 17

  A gazdák fele hallott már a precíziós gazdálkodásról. Egyre nő azok száma, akik alkalmazzák is mindennapi munkájuk során és szinte kivétel nélkül elégedettek az eredménnyel. A mezőgazdaságban tevékenykedők jelentős része a “fontolva haladás” híve, ugyanakkor megjelent egy nem is jelentéktelen számosságú “tech-savvy” újításokra fogékony réteg, akinek fontos, hogy a legújabb fejlesztéseket használja, élen járjon az innovációban.-Olvashatjuk az AgroNapló cikkében

 • A gazdák profitálni fognak
  A gazdák profitálni fognak
  2016 / 02 / 15

  „mAXI-NET: az összegyűlt adatokból is a gazdák fognak profitálni” címmel jelent meg interjú az Agrotrend.hu oldalon. A cikket Stefanits Csaba szerkesztő készítette az AXIÁL Kft. precíziós gazdálkodási csoportvezetőjével dr. Mesterházi Péter Ákossal.

 • II. PREGA Konferencia
  II. PREGA Konferencia
  2016 / 02 / 03

  Idén is lesz PREGA! 2016. február 24-én, Budapesten kerül megrendezésre az a precíziós gazdálkodás színtereit bemutató konferencia, amely 2015-ben óriási sikert aratott. Akárcsak tavaly, úgy idén is az AXIÁL Kft. a rendezvény főtámogatója.

 • Precizitás az AGS-en
  Precizitás az AGS-en
  2016 / 01 / 22

  Ismerje meg a Topcon eszközeit, és a mAXI-NET RTK hálózatot testközelből a 2016. január 27-30. között megrendezésre kerülő AgrárgépShow kiállításon!

 • Hű, de pontos!
  Hű, de pontos!
  2016 / 01 / 19

  A GPS-ed néha azt sem tudja, melyik utcában vagy, míg a traktor 2-3 centi pontossággal szánt, pedig az is GPS-t használ. Hogyan lehet ez? – megtudhatjuk a Totalcar egyik legújabb cikkéből!

 • Most még közelebb hozzuk a precizitást!
  Most még közelebb hozzuk a precizitást!
  2016 / 01 / 17

  Ne maradjon le a 2016. január 31-ig tartó TOPCON SYSTEM 250-es csomagra vonatkozó előrendelési akciónkról, melyhez nettó 5 400 000 Ft helyett csak most 4 200 000 Ft-os áron vásárolhatja meg!

 • Szoftverfrissítés AKG/ÖKO pályázathoz!
  Szoftverfrissítés AKG/ÖKO pályázathoz!
  2015 / 12 / 10

  Nemrég módosulta az AKG/ÖKO pályázat benyújtásához szükséges jegyzőkönyv tartalmi és formai követelményei. Az új előírásokhoz lett igazítva az Axiál Kft. által forgalmazott DigiTerra Explorer szoftver is, amely mAXI-NET korrekcióval akár 2 cm mérési pontosságot biztosít !

 • Lépjen az új évbe Topconnal!
  Lépjen az új évbe Topconnal!
  2015 / 12 / 01

  Topcon előrendelési akció 2016. január 31-ig! A SYSTEM 250 csomaghoz egy évig ingyenes mAXI-NET RTK korrekciót kap, sőt Ön választhat az ajándék bővítési lehetőségek közül!

 • Téliesítse precíziós gazdálkodási eszközeit is!
  Téliesítse precíziós gazdálkodási eszközeit is!
  2015 / 11 / 27

  Itt az idő, hogy téliesítsük eszközeinket az őszi munkálatok után. Ahogy a szezon vége felé közeledünk, fontos, hogy megóvjuk értékeinket: a precíziós eszközeinket épp úgy, mint a betakarított termést vagy gépeinket. Ha nem vagyunk elővigyázatosak, szélsőséges esetben ez a készülék meghibásodásához vezethet.

 • Út a fenntartható mezőgazdaság felé
  Út a fenntartható mezőgazdaság felé
  2015 / 11 / 09

  2015. november 5-én került megrendezésre Precíziós technológiák címmel a gödöllői NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézetben az a szakmai konferencia, melyen cégünket Liszkay Péter és Kocsmárik János képviselte.

 • A mAXI-NET első hat hónapja
  A mAXI-NET első hat hónapja
  2015 / 10 / 30

  Folyamatos fejlesztések, egyre bővülő elégedett felhasználói kör és több ezer hektár precízen megművelt szántóföld. Ez a mAXI-NET első hat hónapja.

 • Megbízható segítő az AKG-hoz!
  Megbízható segítő az AKG-hoz!
  2015 / 10 / 22

  Az új Vidékfejlesztési Program keretein belül az agrár-környezetgazdálkodás pályázat (AKG) 176 milliárd forintos keretösszeggel november 1-jén indul. Ne maradjon le Ön se az AKG támogatásról, válasszon hozzá egy megbízható segítőt, a Spectra területmérőt!

 • Dombóvári bázisállomáson áramszolgáltatási karbantartás
  Dombóvári bázisállomáson áramszolgáltatási karbantartás
  2015 / 10 / 21


  Tájékoztatjuk a dombóvári bázisállomáshoz kapcsolódó felhasználókat, hogy karbantartás lesz 2015.október 23-án!

 • Rudabányai bázisállomáson áramszolgáltatási karbantartás
  Rudabányai bázisállomáson áramszolgáltatási karbantartás
  2015 / 10 / 07

  Tájékoztatjuk a rudabányai bázisállomáshoz kapcsolódó felhasználókat, hogy karbantartás lesz 2015.október 8-án napközben 07:30 és 15:30 óra között.

 • Nem technológia – segítség!
  Nem technológia – segítség!
  2015 / 09 / 25

  Míg mások módszerként, technikaként vagy épp technológiaként emlegetik, Fábián János, a Biritói Pusztabír Kft. műszaki vezetője „segítségnek” nevezi a GPS-t. Igen szimpatikus elnevezés, magunk is annak szánjuk!

 • LÉNYEG a minden körülmény között elérhető korrekció!
  LÉNYEG a minden körülmény között elérhető korrekció!
  2015 / 09 / 11

  A precíziós gazdálkodás elengedhetetlen része lett a centiméter pontos jelkorrekció. Mostanra számtalan szolgáltató kínál már ilyen szolgáltatást, azonban érdemes körültekintően választani közülük. Ha már az ember precíziós gazdálkodásba fogott, érthető módon szeretné annak minden előnyét kihasználni, bárhol és bármikor. Ebben partner a mAXI-NET!

 • Bázisállomások távközlési karbantartása
  Bázisállomások távközlési karbantartása
  2015 / 09 / 03

  Jövő hét szombaton, 2015. szeptember 12.-én 01:00 és 05:00 óra között a távközlési hálózaton karbantartás lesz, amely érinti a mAXI-NET hálózat Szentes, Zsadány, Dombegyháza és Túrkeve környéki felhasználóit.

 • Gazdálkodói riport – Putterer gazdaság
  Gazdálkodói riport – Putterer gazdaság
  2015 / 08 / 18

  Az országban elsőként, és korán érett az árpa a délvidéken. A megbeszéltek szerint én is kora reggel érkeztem a szerb határtól 8 km-re lévő településre. „Vonulunk ki aratni, de amíg harmat van a kalászon, addig tudunk beszélgetni.” – fogadott Putterer Antal. A család átlag 25 aranykoronás földjei – ahogy fogalmaz – jó szerkezetű, jó indulatú, „homokeres” talajok.

 • 120 LE felett 2cm pontosan
  120 LE felett 2cm pontosan
  2015 / 08 / 12

  Az AXIÁL Kft. által forgalmazott 120 LE feletti Fendt traktorokban (500 Vario szériától) a jövőben alapfelszereltségben kínáljuk a TOPCON automata kormányzási rendszer előkészítését.

 • Elismerés a 22. Szentlőrinci Gazdanapokon
  Elismerés a 22. Szentlőrinci Gazdanapokon
  2015 / 08 / 05

  Az AXIÁL Kft. kapta a 22. Szentlőrinci Gazdanapok Innovációs nagydíját, melyet az Innovatív termék forgalmazásának elismeréseként vehettünk át a 2015. július 31-én, pénteken tartott megnyitón.

 • A garantált megtérülés
  A garantált megtérülés
  2015 / 07 / 27

  Ki ne szeretne az eddigieknél könnyedebb módon még több pénzt megtakarítani? Persze, mindannyian. Az az igazi kérdés, hogyan? Olvassa el cikkünket és kiderül!

 • Egyből megvettük a 2 centit!
  Egyből megvettük a 2 centit!
  2015 / 07 / 20

  Még május közepén látogattunk el Zombára, ahol Misóczki Istvánnal, a Zom Kft. tulajdonosával és Illés Zsolt gépkezelővel beszélgettünk a precíziós gazdálkodásról. A házigazdák nem tétováztak, azonnal lelkesen mesélni kezdtek.

 • Tabi bázisállomáson távközlési karbantartás
  Tabi bázisállomáson távközlési karbantartás
  2015 / 07 / 20

  Kedden, 2015. július 21.-én 11:00 és 15:00 óra között a távközlési hálózaton karbantartás lesz, amely érinti a mAXI-NET hálózat Szentes, Zsadány, Dombegyháza és Tab környéki felhasználóit.

 • Újabb bázisállomásokkal bővült a mAXI-NET hálózata
  Újabb bázisállomásokkal bővült a mAXI-NET hálózata
  2015 / 07 / 09


  Partnereink érdekében tovább bővítettük bázisállomásink számát, ezzel is bizonyítva az AXIÁL Kft. elkötelezettségét a termék és szolgáltatásfejlesztés, valamint a precíziós gazdálkodás iránt.

 • Battonyai bázisállomáson távközlési karbantartás
  Battonyai bázisállomáson távközlési karbantartás
  2015 / 07 / 01


  Tájékoztatjuk a battonyai bázisállomáshoz kapcsolódó felhasználókat, hogy távközlési hálózaton karbantartás lesz 2015. július 2-án nap közben.

1. oldal / 2