Hírek
Folyamatos tanulás nélkül nincs eredményes gabonatermesztés

Az átlaghőmérséklet folyamatosan emelkedik Magyarországon és növekszik az aszályos napok száma. Részben ennek is köszönhetően évről-évre új kár- és kórokozók jelennek meg a táblákban. A növényvédő szer gyártók erre mindig új készítményekkel reagálnak, de a tudományos fejlesztések és újdonságok megjelennek a tápanyagutánpótlásban, a vetőmagok nemesítésében, illetve a gépparkban is. Mindezeket figyelembe véve, hogyan lehetne mindent ugyanúgy csinálni, mint korábban? Változtatni kell.

Pontosan ezért kerül sor minden évben az eseményre. Rengeteg friss tudás halmozódik fel a szakemberekben, amit szívesen adnak át az erre nyitott gazdálkodóknak. Mert muszáj folyamatosan fejlődni, hiszen ezt teszik a környező országokban dolgozó versenytársak is. Ráadásul ők a hazai termesztőknél hatékonyabban és/vagy olcsóbban termelnek, így nagyon fel van adva a lecke.

A kesztyűt úgy lehet felvenni, ha gazdálkodók teljesen tisztában vannak a lehetőségeikkel, birtokában vannak a modern szakmai tudásnak és ezek alapján tudatos döntéseket hoznak a munkájuk során.

A Magro.hu rendezvénye a Debreceni Egyetemen 2018. január 18-án ebben segít. 16 kiváló szakmai előadó ismerteti a kukoricával és búzával kapcsolatos legújabb termesztés- technológiai tudnivalókat, a talajelőkészítéstől a betakarításig a precíziós gazdálkodás szemszögéből is bemutatva. Ezen kívül a nap végén számos nyereményt (input anyagokat és tárgyi nyereményeket) is kisorsolnak, több százezer forint értékben.

Mert a jövőben eredményesen csak az tud termeszteni, aki folyamatosan képzi magát.

Az eseményen Dr. Mesterházi Péter Ákos az AXIÁL Kft. precíziós gazdálkodási csoportvezetője is előad, prezentációjának A csúcstechnika szerepe és alkalmazásának előnyei a szántóföldi növénytermesztésben. Kollégánkkal előadásáról a Magro.hu 2017. decemberében készített interjút, melyetIDEkattintva olvashat el.

 

További információ, programok és jelentkezés: https://www.magro.hu/konferencia

Forrás és kép: Magro.hu mezőgazdasági piactér