Hírek
SATCOR: két új korrekciós jel a CLAAS-tól

A világon mindenhol elérhető

A SATCOR korrekciós jeleket geostacionárius műholdak sugározzák, és teszik a világ minden pontján elérhetővé. A jel támogatja mind a GPS-t, mind a GLONASS-t, és az európai Galileo műholdas navigációs rendszerrel is kompatibilis. A jel vételéhez további eszközre nincs szükség. A 2017 áprilisa után szállított S10 vagy S7 terminállal rendelkező CLAAS kormányzási rendszerek elegendők a jel vételére. Az eszközök hardver számával ellenőrizhető, hogy az Ön meglévő terminálja alkalmas-e a SATCOR vételére.

 

 

Minden munkához a megfelelő pontosság

A SATCOR két pontosságban érhető el. A SATCOR 5 a megfelelő jel a pontosságot igénylő munkákhoz, mint a vetés, vagy ha fontos, hogy ugyanazon az nyomvonalon kell haladni, például különleges növénykultúráknál. Ez a jel 5 centiméteres pontosságot biztosít. Hosszabb idő alatt a pontosság 8 centiméterre csökkenhet, azonban ez a pontosság nem sokkal kisebb, mint például az RTK korrekciónál.

A SATCOR 15 a maga 15 centiméteres pontosságával alkalmas zöldterületeken történő munkákhoz, talajmunkákhoz, műtrágya-kijuttatásnál és növényvédelemnél, illetve használható kombájnoknál és silózóknál. Ez a lehetőség az ingyenesen hozzáférhető, de részben korlátozottan használható korrekciós jelek hasznos helyettesítője.

 

Licenszmodell kezdeti befektetés nélkül

A SATCOR használatához semmilyen további eszközbe nem kell befektetni, ha S10 vagy S7 terminál már rendelkezésre áll. A SATCOR 5 vagy SATCOR 15 éves licenszét CLAAS kereskedőjénél tudja megrendelni. Amint betáplálja az S10 vagy S7 terminálba a licensz-számot, a jel rendelkezésre áll.

 

Fordította: Vas Magdolna, marketingkommunikációs menedzser

Lektorálta: Mihalovics Tamás, CLAAS Gépüzletág igazgatóhelyettes

Forrás és kép: CLAAS

 

 

CLAAS gépek még magasabb fokú integrációja a 365FarmNet rendszerbe

 

A telemetrikus adatok automatikus értelmezésével a CLAAS gépek a jövőben még jobban integrálhatók a 365FarmNet rendszerbe. A CLAAS ezzel újabb fontos lépést tett az automatikus dokumentáció megvalósításának irányába. >>