Hírek
Nálunk jártak az Óbudai Egyetem hallgatói

Az AXIÁL Kft. és az Óbudai Egyetem székesfehérvári Alba Regia Műszaki Karának több éve tartó együttműködésének eredményeképpen ismét lehetőséget biztosítottunk a precíziós gazdálkodási szakmérnöki szakirányú továbbképzésen résztvevők számára egy egész napos oktatást, illetve telephelylátogatást.

 

 

Verőné Dr. Wojtaszek Malgorzata vezényletével délelőtt 10 órakor érkezett meg a 24 fős csoport, ekkor dr. Mesterházi Péter Ákos a Széchenyi István Egyetem címzetes egyetemi docense, az AXIÁL Kft. precíziós gazdálkodási csoportvezetője tartott előadást a precíziós növénytermesztés témakörében. Bemutatta a precíziós gazdálkodás lehetőségeit mind hardveres, mint szoftveres oldalról. Részletesen kitért a termőföldről és a növényekről szerzett adatok fontosságára, kiemelte a rendszerben rejlő előnyöket, hangsúlyozta, melyek azok az adatok, információk, beállítások, amelyek nélkülözhetetlenek a technológia helyes működéséhez.

 

 

Az előadást követően kora délután Telek Dávid szervizmérnök kollégánktól kaphattak betekintést az általunk forgalmazott Trimble GPS-eszközök működésébe, mindezt nem csupán elméleti síkon bemutatva, hanem egy demó programon keresztül valós tevékenységet prezentálva. Természetesen az előadások alatt felmerülő kérdések is megvitatásra kerültek.

 

 

Az oktatást a telephely bemutatásával zártuk le, Telek Dávid idegenvezetésével megismerhették a hallgatók a bajai központot, betekintést nyertek, milyen nyüzsgő élet van nálunk akár egy februári munkanapon is.

 

 

A visszajelzések alapján a résztvevők új információkkal és élményekkel gazdagodtak, hasznos és naprakész ismereteket kaptak.

Számunkra is kiemelkedően fontos a szakember utánpótlás, így lehetőségeinkhez mérten támogatjuk ezeket az együttműködéseket. Erre nagyon jó példa az Alba Regia Műszaki Karral való kapcsolatunk! Aki precíziós gazdálkodási szakmérnöki / szakember szakirányú képzésen gondolkodik, bátran merjük ajánlani! Tovább információ a képzésről ITT!

 

Szöveg és kép: Telek Dávid, szervizmérnök, Baranyiné Hutai Anikó marketingkommunikációs menedzser