Hírek
SMARTFARM – precíziós növénytermesztési konferencia, kiállítás és szántóföldi bemutató

A LEGMODERNEBB „HIGH TECH” PRECÍZIÓS GAZDÁLKODÁSI TECHNOLÓGIÁK felvonultatása mellett szintén célja a rendezvénynek, hogy a jól bevált, helyhez kötődő növénytermesztési gyakorlatokat, döntéstámogatási mechanizmusokat is bemutassa a tápanyag-gazdálkodás és a növényvédelem különböző témaköreiben, melyek alacsonyabb költség- és beruházás igényűek ezáltal a kisebb gazdaságok számára is könnyebben elérhetőek.

A rendezvény keretében bemutatkoznak a hazai piac meghatározó szereplői, akik a helyhez kötött gazdálkodás megalapozása érdekében elvégzik a területek felmérését – drónfelvételek, talajtérképezés, tápanyag-zónatérképezés, vagy akár gyomfelvételezés segítségével – majd a felméréseik alapján megállapítják a helyes kijuttatási mennyiségeket, legyen szó tápanyag-visszapótlásról, vagy tőszámszabályzásról, esetleg növényvédelemről.

A precíziós gazdálkodási rendszerek sok esetben rendkívül összetett, költséges, jelentős infrastrukturális (erőgép, gépvezérlés, térinformatika, eszköz), és nem utolsósorban humánerőforrás felkészültséget igénylő rendszerek, amelyek működtetése is komoly felkészültséget igényel a gazdálkodóktól. Ezen felül az egyre szélsőségesebbé váló időjáráshoz való alkalmazkodási kényszer, a szigorodó hatósági előírásoknak való megfelelés, valamint a növekvő profit- (nem hozam!) igény is jelentős kihívást jelent.

 

 

• Mindenkiben felmerül a kérdés, hogy az én gazdaságom hogyan tudna ezekre a kihívásokra jó válaszokat adni?

• Melyik a megfelelő technológia számomra, melynek költségeit ki tudom gazdálkodni, és be tudom illeszteni a gazdálkodási gyakorlatomba?

• Honnan lehet hiteles információt szerezni? Hogyan válasszak "precíziós" szaktanácsadót, technológiát?

• Hogyan kezdjem el? Mik az első lépések a helyhez kötött, precíziós gazdálkodás irányába?

• Kezdjem a talajjal, a növényvédelemmel, vagy távérzékeléssel mérjük fel a parcellákat?, Vagy…?

A SMARTFARM rendezvényen ezekre az alapvető kérdésekre keresik a válaszokat!

 

Mindenki hozza el gumicsizmáját, hiszen az előadásokat követően élő, interaktív és gyakorlati bemutatók várják a résztvevőket a Bábolnai Gazdanapok helyszínén kijelölt mintaparcellákon! A rendezvény legfontosabb célja, hogy az ott bemutatott gyakorlati tapasztalatok valóban segítségére legyenek a gazdálkodóknak a saját gazdasági adottságaikhoz illeszkedő okos vagy precíziós technológiák kiválasztásában, illetve gazdálkodásukban az okszerű gyakorlati döntések meghozatalában.

 

„A térinformatika szerepe a helyspecifikus növénytermesztés döntéstámogatásában” című előadással készül az AXIÁL Kft. képviselője a konferenciára

 

Ne feledje!

• A Smartfarm rendezvény kiállító cégei 4 napon keresztül mutatják be az általuk forgalmazott technológiát vagy szolgáltatást.

• A Smartfarm rendezvény kizárólag a precíziós növénytermesztést járja körül 2 napon át, 3 tematika mentén.

• De legfőképpen attól különbözik más rendezvényektől, hogy minden eddiginél nagyobb területen tart precíziós gyakorlati BEMUTATÓT 16 cég, melyre még szintén nem volt példa az országban. Ezek a cégek több mint fél éve dolgoznak, mérnek a mintaparcellákon és a Smartfarmon fogják publikálni a mérési eredményeiket!

 

A rendezvényen az AXIÁL Kft. precíziós gazdálkodási csoportja is részt vesz, kérdéseivel bátran forduljon helyszínen lévő kollégáinkhoz!

 

Regisztráljon most, nehogy lemaradjon Magyarország legnagyobb* precíziós növénytermesztési konferenciájáról, kiállításáról és szántóföldi bemutatójáról!

 

 

Forrás és kép: Agroinform, Smartfarm